Ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας κ. Χρήστος Ηλιάδης μίλησε χθες στην Πρωινή «αποκαλύπτοντας» τα επόμενα βήματα (τα οποία τα περιέγραψε ως αρκετά άμεσα) όσον αφορά το νέο λιμάνι «Φίλιππος Β’». Οι δηλώσεις του κ. Ηλιάδη έχουν μεγάλο ενδιαφέρον αφού αναφέρθηκε σε ιδιώτη, που έρχεται στο νέο λιμάνι μέσω συγκεκριμένης διαδικασίας. Όλα θα γίνουν το 2019. Η αυτού του είδους αξιοποίηση του νέου λιμανιού περιλαμβάνεται με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα στη πρόσφατη συμφωνία της χώρας μας με τους θεσμούς.

Ειδικότερα κι αφού τον Δεκέμβρη τελειώσει το έργο των επιπλέον και απαραίτητων κρηπιδωμάτων, θα προκηρυχθεί διαγωνισμός από το ΤΑΙΠΕΔ. Αυτός αφορά αξιοποίηση του λιμανιού μέσω ΣΔΙΤ και επιλογή ιδιώτη που εκτός των άλλων θα έχει υποχρέωση να κατασκευάσει έργα: Κτιρίων, αποθηκών, δαπέδων, κρηπιδωμάτων του προσήνεμου μόλου του ίδιου λιμανιού. Ο ιδιώτης θα αναλάβει τη χρήση στο νέο λιμάνι για 40 χρόνια. «Είναι δεδομένο ότι υπάρχουν ενδιαφερόμενοι» είπε ο κ. Ηλιάδης αλλά δεν επεκτάθηκε στα χαρακτηριστικά ή στην προέλευση τους. Επανέλαβε το μεγάλο προσόν του «Φίλιππος Β’», τα μεγάλα βάθη του. Που με το κρηπίδωμα του προσήνεμου μόλου θα γίνουν ακόμη μεγαλύτερα. Ώστε να μπορούν να εξυπηρετηθούν μεγάλα πλοία που κουβαλούν μόνο κοντέινερ. «Η διαδικασία θα γίνει μέσω ΣΔΙΤ. Δεν θα υπάρξει ούτε ιδιωτικοποίηση, ούτε πώληση» ξεκαθάρισε ο Χρήστος Ηλιάδης.

Σχετικά με το έργο των κρηπιδωμάτων, έργο που κατασκευάζει η ΕΛΙΚΑ ΑΤΕ, το οποίο τελειώνει ο κ. Ηλιάδης είπε: « Τα προηγούμενα χρόνια το δημόσιο δεν έδειξε ενδιαφέρον και για το λιμάνι και για το συγκεκριμένο έργο. Κατά την άποψη μου το έργο τελειώνει τον Δεκέμβρη του 2018. Κάνουμε ότι μπορούμε για να συμβεί αυτό. Σας θυμίζω ότι το έργο άρχισε το 1998, από τότε διαλύθηκαν δύο εργολαβίες. Τον Σεπτέμβρη του 2013 μαζί με τοπικούς παράγοντες πήγαμε στην Αθήνα και ότι είχε σχέση με το συγκεκριμένο έργο επικαιροποιήθηκε. Έτσι το έργο άρχισε πάλι το 2014 με προοπτική ολοκλήρωσης το 2016. Υπήρξαν πάλι προβλήματα αλλά το έργο θα τελειώσει τον Δεκέμβρη».

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top