προσθήκη στα αγαπημένα 
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ότι κάλεσε τον Έλληνα πρεσβευτή στη Μόσχα, Φρυγάνα Ανδρέα, για να του εκφράσει τη διαμαρτυρία του για την απέλαση των δύο Ρώσων διπλωματών από την Αθήνα και να τον ενημερώσει για τις επόμενες κινήσεις της Μόσχας.

«Η Ουάσινγκτον […] είναι πίσω από την αντιρωσική απόφαση της κυβέρνησης της Ελλάδας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, που χαρακτηρίζει αβάσιμες τις απελάσεις των Ρώσων διπλωματών και υπογραμμίζει τον κίνδυνο να πληγούν σοβαρά οι διμερείς σχέσεις.

Αναφερόμενη στο θέμα αυτό την Πέμπτη, η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα τόνισε πως «σε θέματα όπως είναι οι απελάσεις διπλωματών υπάρχει η πάγια τακτική της συμμετρικής συνέπειας» και εξήγησε ότι «σίγουρα μια τέτοια εξέλιξη δεν προσφέρει τίποτα θετικό στις διμερείς σχέσεις. Ωστόσο, πρέπει να έχουμε υπ´ όψιν ότι οι διμερείς σχέσεις έχουν τη δική τους αξία διότι μιλάμε όχι για εικονικές σχέσεις αλλά για την πρακτική αμοιβαίας δράσης προς όφελος των δυο λαών», όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η απάντηση διπλωματικών πηγών στη Μόσχα
«Ισχυρισμοί περί δήθεν αμερικανικών πιέσεων προς την Ελλάδα είναι απολύτως αβάσιμοι», τόνισαν διπλωματικές πηγές σχετικά με την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Οι Ρώσοι φαίνεται ότι έχουν μια δυσκολία να αντιληφθούν ότι ένα μικρό κράτος μπορεί και είναι σε θέση να υπερασπιστεί τα εθνικά του συμφέροντα. Δυσκολεύτηκαν να αντιληφθούν τον ιδιαίτερο ρόλο που έχει ο εμπορικός μας στόλος στη διεθνή οικονομία και τα συμφέροντα που έχει η χώρα για να υπερασπιστεί αυτόν τον ρόλο.

Δυσκολεύονται να αντιληφθούν το δικαίωμα της χώρας μας να υπερασπιστεί τα εθνικά της συμφέροντα στην περιοχή και όλο βλέπουν τρίτες δυνάμεις από πίσω. Και δυσκολεύονται επίσης στην προκειμένη να αντιληφθούν ότι δεν αφήνουμε να παρεμβαίνουν τρίτες δυνάμεις στα εσωτερικά μας», συμπλήρωσαν οι διπλωματικές πηγές.

newsbeast

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top