Στο Λιμεναρχείο Ραφήνας έχουν μεταφερθεί τρεις σοροί (ενός ανδρός, μίας γυναίκας και ενός κοριτσιού) τις οποίες παρέδωσαν για μεταφορά σε πλωτά μέσα του Λιμενικού τα πεζοπόρα τμήματα, ενώ δύο ακόμα άτομα αγνοούνται, σύμφωνα με ενημέρωση από το Λιμενικό Σώμα αναφορικά με την κινητοποίηση μέσων του Σώματος για την παροχή συνδρομής σε εγκλωβισμένα άτομα, στις ακτές του Αγίου Ανδρέα – Κόκκινο Λιμανάκι και στο Μάτι, μετά την εκδήλωση της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται στην ανατολική Αττική.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό, στις περιοχές αυτές επιχειρούν ένα Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης και οι 2 φουσκωτοί λέμβοι του, 5 περιπολικά σκάφη, 1 Ναυαγοσωστικό, Ελικόπτερο και Φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, παραπλέοντα σκάφη, κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού, επιβατηγά-οχηματαγωγά πλοία και αρκετά ιδιωτικά σκάφη στα οποία επιβαίνουν στελέχη του Λιμενικού, καθώς και Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού, ενώ στην περιοχή μεταβαίνει και έτερο Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης Λιμενικού Σώματος.

Με εντολή του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, στην περιοχή της Ραφήνας έχει σταλεί επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο ανοικτού τύπου με ιατρικό κλιμάκιο, στο οποίο μεταφέρονται για την παροχή πρώτων βοηθειών οι τραυματίες. Συνολικά το Λιμενικό έχει δέκα πλωτά μέσα που επιχειρούν στην περιοχή.

Μεγάλος αριθμός ατόμων έχει περισυλλεγεί από παραλίες και μεταφέρονται σε σημεία υποδοχής που έχουν ορισθεί στην περιοχή της Ραφήνας (Λιμεναρχείο, Δημαρχείο, Πνευματικά Κέντρα, Ξενοδοχεία, Νοσοκομεία, Κέντρο Υγείας).

Επιπρόσθετα, έχουν περισυλλεγεί από το πλοίο «SUPER FERRY» εννέα άτομα αλλοδαπής υπηκοότητας, που επιβιβάσθηκαν σε φουσκωτή λέμβο από ξενοδοχείο και ανοίχτηκαν ανατολικά της Ραφήνας.

Επίσης, σε απόσταση δύο ναυτικών μιλίων από τον λιμένα Ραφήνας εντοπίστηκαν και διεσώθησαν από το ταχύπλοο «SUPER RUNNER» τρία ανήλικα παιδιά και δύο ενήλικες, όλοι Έλληνες. Δύο άτομα διεσώθησαν από την Φρεγάτα «Έλλη».

Επιπλέον, αλιευτικό σκάφος εντόπισε και διέσωσε μία γυναίκα ανατολικά της περιοχής Μάτι.

Συνολικά από την θάλασσα έχουν διασωθεί ως τώρα 17 άτομα. Σύμφωνα με πληροφορίες αγνοούνται ως τώρα, δύο αλλοδαποί, ένας άνδρας και μία γυναίκα. Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται.

Την επιχείρηση συντονίζουν στο Θάλαμο Επιχειρήσεων του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής και η φυσική ηγεσία του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. Με εντολή του κ. Κουρουμπλή στην περιοχή της Ραφήνας έχει σπεύσει ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, και ο Β' Υπαρχηγός του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ.

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top