Η περίοδος των θερινών εκπτώσεων είναι πλέον γεγονός και θα διαρκέσουν έως τις 31 Αυγούστου, δίνοντας στους καταναλωτές την ευκαιρία να ψωνίσουν σε χαμηλότερες τιμές, αλλά και στους εμπόρους να αυξήσουν τον τζίρο τους.
Οι προσδοκίες για αναθέρμανση της αγοραστικής κίνησης δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλες, καθώς οι εκπτώσεις πραγματοποιούνται σε ένα περιβάλλον αυξημένων φορολογικών υποχρεώσεων.
Η πρόβλεψη της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειηματικότητας  του τζίρου για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο του 2018 εδράζεται στη μέχρι στιγμής πορεία του μέσου κύκλου εργασιών του πρώτου τετραμήνου του έτους που σε σύγκριση με το 2017 παρουσιάζει οριακή αύξηση +0,65%.Οι καταναλωτές πρέπει να είναι προσεκτικοί και να ελέγχουν πως στα προϊόντα αναγράφονται δύο τιμές, η αρχική και η εκπτωτική, ενώ πρέπει να ζητούν πάντα απόδειξη.
Αξίζει να σημειωθεί όοτι τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά και την Κυριακή 15 Ιουλίου.
Όσον αφορά σε τοπικό επίπεδο οι φορείς δηλώνουν πως η αγοραστική κίνηση από τουρίστες δεν κινήθηκε σε καλά επίπεδα και αισιοδοξούν πως η εικόνα θα αλλάξει το ερχόμενο διάστημα.


Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top